Projects

Russell House

Extension to a warehouse and office building
Client
  • Insolum Projects
Location
  • Basildon

The part refurbishment and extension of an existing warehouse and office building.

The refurbishment included the addition of a new steelwork and timber joist floor within a double-height space and the part removal of masonry walls to create new openings through the building.

The extensions to the sides were to provide more warehouse space and a new loading bay area. Both extensions were designed using steel braced frames, with horizontal and vertical bracing providing stability to the structures.

The front elevation to the Loading bay was designed as a moment frame to allow three loading docks to be located within this facade. The loading bay floor is set 1.2m above ground level and was formed using metal decking supported on blockwork sleeper walls.

LET'S WORK TOGETHER

Professional engineering advice at an affordable price.

Opus Engineering Consultants Ltd

Fieldview
Wrigwell Lane
Ipplepen
Devon TQ12 5UB

npk@opusengineeringltd.co.uk

07814 794161

© 2021 Opus Engineering Consultants Ltd Site SMITHKIN BAKER
contact-section
Close Bitnami banner
Bitnami